Regissørbesøk: Anders Elsrud Hultgreen

Anders Elsrud Hultgreen får kritikerros over hele verden og vant pris for sin apokalytiske debutfilm «Morgenrøde». Han gjester årets FilmFest.

I et fremtidig Norge har apokalypsen har funnet sted. Alt vann er forgiftet og sivilisasjonen er brutt sammen. Gjennom et dystert landskapet vandrer to skikkelser, like mistenksomme overfor hverandre som de er overfor de forræderiske omgivelsene.

«Morgenrøde» er et dystopisk kammerspill i vidåpne, postapokalyptiske landskap, med Ingar Helge Gimle og Torstein Bjørklund i rollene. Oppsett av kappekledte figurer mot mektige og fremmede landskap er fanget i fantastiske bilder og besitter en arketypisk primalkraft som sender tankene hen til såvel europeiske mestere som Tarkovskij som til maleriene til Odd Nerdrum.

morgenrode-regi

 

 

 

 

 

 

 

Filmen er Anders Elsrud Hultgreens mastergradsprosjekt fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen. Dette er en svært atypisk norsk spillefilm. BIFF skrev om filmen at, «Med sitt brutalt enkle premiss, sine atonale lydtepper og sitt dialogfattige og langsomt suggererende billedspråk er MORGENRØDE intet mindre enn den mest kunstnerisk ambisiøse science fiction-filmen som noensinne er laget i Norge.»

Filmen Morgenrøde vises på Sort & Blå, søndag klokken 16:00. Anders Elsrud Hultgreen vil selv introdusere og snakke om filmen.