Meksikansk prisvinner åpner årets FilmFest

Åpningsfilmen på årets FilmFest er den meksikanske prisvinnende horrorfilmen «Det fremmede». Til å introdusere filmen – og holde en eksklusiv konsert i etterkant – har vi fått støylegenden Lasse Marhaug, som har gjort musikk og lydarbeid til filmen.

Visning og konsert finner sted på RIP /Sort & Blå scene onsdag 3. oktober kl. 19:00. Forsalg på Ælvespeilet eller billetter i døra. Inngang kr. 100,-. 18-års aldersgrense.

Regissør og manusforfatter Amat Escalante har alltid sett på de mørke sidene ved det mexicanske samfunnet i sine filmer. For sin forrige film Heli vant han prisen for beste regi i Cannes. Med Det fremmede går han i en ny retning og blander inn science fiction og horror-elementer i en ellers realistisk fortelling. Resultatet er en både pirrende og voldsom film om naturens sterke drifter ovenfor samfunnets normer og undertrykkelse av den frie seksualitet. Det fremmede var en av de mest omdiskuterte filmene på Venezia filmfestival, hvor Escalante igjen vant prisen for beste regi.

Filmen utspiller seg i Guanajuato, den mest katolske og konservative regionen i Mexico. Regissøren er selv herfra og inspirasjonen til filmen kommer fra to hendelser i området – en kvinne som ble selv ble anklaget da hun ble forsøkt voldtatt, og en avisartikkel som trykket bilde av liket til en ung mann med overskriften ”Soper funnet druknet”. Sinnet over holdningene i disse sakene utløste ideen til Det fremmede. Escalante har tidligere laget realistiske filmer, men følte med denne filmen at det måtte komme noe større, noe utenifra for å skape endringer i samfunnet.

Musikken i filmen er laget av norske Guro Moe og Lasse Marhaug, i samarbeid med Martin Escalante. Den skrevne musikken er komponert av Moe, mens Marhaug har gjort lydarbeid og elektroniske passasjer. Til denne visningen vil Lasse Marhaug først fortelle om arbeidet med lyd og musikk som en introduksjon til filmen. Etter konserten spiller han en konsert, basert på lydarbeidene fra filmen.

”Forvent det uventede… Uforlignelig blanding av familiedrama, sex og aliens. Årets hittil mest originale film” – Adresseavisa

”En vakker, pervers blanding av David Cronenberg, David Lynch og Pedro Almodovar” – Information

”Dark and wonderful… Brilliant, frightening, hyper-real erotic mystery … a Lynchian drug trip that lingers long after viewing” – The Film Stage

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s