Bjørn Bremdal dykker i filmarkivet

Bjørn Bremdal er en institusjon i Grenlands filmliv. Han har alltid vært en pådriver for å bevare gammel film, og står bak flere utgivelser med film fra Porsgrunn og Grenland. Ingen har bedre oversikt over det som er laget av film i Grenland opp gjennom de siste 100 år – og ingen sitter på en større lokal filmsamling.

BJØRN BREMDAL –
GAMLE FILMER FRA PORSGRUNN OG SKIEN
Ælvespeilet sal 2
Søndag kl. 11:00
Inngang: Kr. 100/Festivalpass gir fri inngang

Siden slutten av 1970-tallet har Bjørn Bremdal drevet det lokale produksjonsselskapet AV-Team, som har levert film og materiale til nær sagt alle programmer på de fleste norske tv-kanaler, i tillegg til reklame og informasjonsfilmer for en lang rekke selskaper.

Bremdal er fremdeles aktiv, og jobber med flere prosjekter, deriblant det å bevare Grenlands historie festet til film. FilmFest har derfor invitert Bjørn til å ta et dykk i arkivet og finne gammelt filmmateriale som kan presenteres for vårt publikum. Her blir det presentert noen av de eldste filmklippene fra Grenland overhodet, fra Kong Håkons signingsferd i 1907 og opp til klipp fra da da Olsenbanden ranet kassa til Porsgrunn Kino midt på 1970-tallet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s