FilmFest har gleden av å invitere til asiatisk søndag 15. april. Tre nye og en legendarisk klassiker vises på Friteatret. Tre japanske og en Sør-koreansk, som alle har satt spor etter seg de siste årene, med sine særegne filmatiske uttrykk.

terraformars_01

Visningested: Friteatret (Porsgrunn); dørene åpner kl. 12:00. Første visning er kl. 13:00.

Det selges enkeltbilletter til hver film – kr. 100.-
Heldagspass (alle fire filmer) – kr. 200,-
(NB: Vi gjør oppmerksom på at det ikke er forsalg til visningene.)

Åpen kafé med matservering (åpner 11:00). Og selvsagt spanderer FilmFest gratis kaffe og popcorn!

FILMOMTALER OG TIDSPUNKT

13:00 – Akira > klikk her for trailer

Det er i år 30 år siden Katshuhiro Otomos mesterverk «Akira» hadde premiere. Filmen regnes av mange for å være den beste animasjonsfilmen som noen gang er laget – uansett satte den en standard som filmskapere har forholdt seg til og latt seg inspirere av siden. Handlingen er lagt til et dystopisk Neo-Tokyo anno 2019, der vennskapet mellom Tetsuo og Shotaro brister når Tetsuo etter en motorsykkelulykke utvikler telekinesiske evner. Filmen fikk med sitt eksistensielle manus og forbløffende visuelle stil, umiddelbart kultstatus og FilmFest gleder seg til å vise en nyrestaurert versjon i anledning 30års jubileet. Filmen er basert på den baneberytende manga-serien med samme navn, også den av Katshuhiro Otomo. (Japan 1988. Spilletid: 2 t 4 min)

15:30 – Under kirsebærtrærne > klikk her for trailer

Sentaro jobber lange dager i den lille matboden sin hvor han lager og selger dorayaki, en liten pannekake med fyll laget av søte, røde azuki-bønner. Hverdagen hans blir snudd på hodet når 76 år gamle Tokue insisterer på å jobbe sammen med ham. Regissør Naomi Kawase skildrer livets gang i det moderne Japan med sitt karakteristiske øye for detaljer og lavspent drama. Dette er en varm og sjarmerende film som minner oss om at livet må nytes – bit for bit. (Japan 2016. Spilletid:  1 t 53 min)

18:30 – Terraformars > klikk her for trailer

Takashi Miike er japansk films enfant terrible. Han har med sin enorme produksjon – ofte lager han tre-fire filmer i året – vært innom det meste, fra familievennlige komedier til det provoserende groteske. Denne sci-fi filmen er basert på manga-serien «Terra Formars» av Yū Sasuga & Kenichi Tachibana, og handler om en ikke så fjern fremtid der overbefolkningen har blitt så prekær av menneskeheten begynner å planlegge koloniseringen av mars. Under arbeidet med å gjøre den røde planeten beboelig for mennesker, viser det seg at kakkerlakkene som ble satt ut har gjort planeten til sin egen. I et virvar av filmstiler og med heseblesende action – i typisk Miike stil – er dette en typisk og derfor god introduksjon til denne regissørens xxxx verden. (Japan 2016. Spilletid: 1 t 48 min)

21:00 – Kammerpiken > klikk her for trailer

Skjerp alle sanser og la deg forføre av Park Chan-wooks virtuose og sensuelle drama om intriger, kjærlighet og hevn. En falsk greve klekker ut en intrikat plan for å tilrane seg formuen til en japansk adelsjente som er enearving til sin onkels palass. Han betaler en ung, kvinnelig lommetyv for å ta seg jobb som kammerpike i palasset og berede grunnen for hans inntreden i familien. De to unge jentene utvikler et uventet nært forhold og herfra går ingenting som planlagt. «Kammerpiken» er adaptert fra walisiske Sarah Waters’ roman «Renkesmed», men handlingen er flyttet fra viktoriatidens England til Korea tidlig på 1930-tallet, da landet var under japansk okkupasjon. Park Chan-wook har tidligere laget filmer som «Oldboy» og «Lady Vengance», og er kjent å dyrke aparte karakterer i stilistiske og høyst særegne filmer. (Sør-Korea 2017. Spilletid: 2 t 25 min)

Det gjøres forbehold om endringer i programmet!